Foto: Ante Fahlén

Personbil körde in i trailer som lastade av grävmaskin

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka har inträffat vid Malgomaj kraftverk, vid Holmselet väster om Vilhelmina. En personbil har kört in i sidan på en trailer från vilken man höll på att lasta av en grävmaskin. Två personer förs till sjukhus.

Två personer fanns i olycksbilen. Ingen av dessa har blivit fastklämda i samband med olyckan, men en person satt kvar på passagerarsätet där krockkudden lösts ut. Skadeläget för de inblandade är oklart.

– Den ena hade klivit ur bilen när vi kom fram. Personen som satt kvar i bilen var åtminstone vid medvetande när jag fick den första rapporten, säger Lasse Rydstedt.

Två till sjukhus

Räddningstjänst, ambulans och helikopter ryckte ut till olycksplatsen.

– En person har lastats i helikoptern och den andra lastades i den vägburna ambulansen, säger regional produktionsledare vid SOS Alarm vid 20.15-tiden.

Vägen var vid 20.15-tiden fortfarande avspärrad men ska släppas på inom kort.

Lastade av en grävmaskin

Enligt larmet som ringdes in till SOS Alarm strax innan klockan 19 så fanns uppgifter om att lastbilen hade farligt gods.

– Nej, det visade sig handla om en trailer som höll på att lasta av en grävmaskin. Det var prat om diesel först, men det var inget läckage, säger Lasse Rydstedt, räddningschef i beredskap.

Lindriga skador hos båda inblandade

Under måndagsmorgonen rapporterade Lycksele lasarett att båda personerna under natten vårdats på intensivvårdsavdelning och enligt patientskaderapporten har båda fått lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.