Bil och lastbil i krock utanför Åsele – en person fastklämd

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och lastbil har kolliderat längs väg 92 i höjd med Borgsjö, Åsele. Föraren till personbilen klämdes fast och fick flygas med ambulanshelikopter till sjukhus.

Klockan 12.55 larmades SOS alarm om en kollision mellan en lastbil och en personbil. Olyckan inträffade längs väg 92 i höjd med Borgsjö i Åsele kommun.

Enligt räddningstjänsten har bilen och lastbilen frontalkrockat och det är två personer inblandade.

– Föraren av personbilen sitter fastklämd men läget ser ganska stabilt ut. Vi jobbar på att få ut hen ur bilen just nu, säger Magnus Holmberg, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Åsele.

Vägen stängdes av i bägge riktningarna under räddningsarbetet. Polisen åkte också till platsen för att bistå räddningstjänsten.

– Personen som skadades är transporterad med helikopter. Vi håller på att städa på platsen och släpper på trafiken eftersom, säger Magnus Holmberg.

Lastbilens förare klarade sig oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.