Efter en lång tvist väljer nu Petter Andersson att ge upp kampen om den spökande bakluckan. Foto: SVT

Petter ger upp kampen om spökande bakluckan

Uppdaterad
Publicerad

Petter Andersson ger upp kampen att få ersättning för sin spökande baklucka. Han har godtagit en uppgörelse med bilförsäljaren men köper en ny bil av ett helt annat bilmärke.

Ända sedan köpet hade Petter Anderssons baklucka ibland mystiskt stått öppen. Han har även filmat hur en kollega kunde fjärröppna luckan med sin bilnyckel vilket enligt Volkswagen ska vara omöjligt. Men efter en lång tvist och anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) ger Petter upp.

– Jag tyckte att jag har hyfsat på fötterna men nu orkar jag inte strida mer, säger han.

Bilförsäljaren Norrlandsbil köper nu tillbaka bilen för vad de bedömer är ett marknadsvärde. Petter tycker att han förlorar flera hundra tusen kronor eftersom bilen enligt honom aldrig fungerat som den ska. Han har nu köpt en bil från en helt annan firma och av ett helt annat märke.

– Det började gå ut över familj, arbete och det får inte kosta vad som helst. Pengar är väl en sak men när det går ut över livet är det inte okej.

”Inte målet att kunder ska vara missnöjda”

Norrlandsbil hänvisar frågor till Volkswagen där informationschefen bekräftar att en uppgörelse är nådd. Han beklagar att Petter Andersson inte är nöjd.

– Det är inte vårt mål att kunderna ska vara missnöjda, säger Markus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen.

Planen för bilen med den spökande bakluckan är att den ska säljas vidare som vilken bil som helst berättar Thomasfolk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer