Ett plan från Bromma till Umeå fick vända efter befarade tekniska problem under lördagsförmiddagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Plan från Stockholm till Umeå fick vända

Uppdaterad
Publicerad

Ett plan som flygs av bolaget BRA som skulle från Bromma till Umeå fick vända under lördagsförmiddagen efter att piloterna befarat tekniskt strul.

Planet lyfte från Bromma vid 10-tiden och var åter på landningsbanan bara en stund senare. Enligt Anna Soltorp, hållbarhetschef och pressjour på bolaget, handlade det inte om något allvarligt fel.

– Piloterna fick indikationer på tekniska problem och då vänder de alltid tillbaka till Bromma där vi har vår tekniska bas när de kan. Det var aldrig någon nödsituation och planet kunde landa säkert på Bromma igen, säger Soltorp.

Vad händer med passagerarna nu?

– Vi tar givetvis hand om dem och ser till att de kommer fram dit de ska så snabbt som möjligt. Om någon av dem upplevt ett obehag ser vi även till att de kan prata med någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.