Foto: TT

Planerade bröllop – blev besviken efter att ha köpt vigselring

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Umeå var i full färd med att planera sitt bröllop, men besvikelsen kom efter att hon hade köpt sin vigselring.

I samband med en bröllopsmässa blev kvinnan lovad 25 procents rabatt på hela bröllopssortimentet, en rabatt som hon anser att hon inte fick när hon senare beställde vigselringen.

LÄS MER: Mor vann tvist om örhängen

Umeåbon anser att hon inte fått den rabatt som utlovats och att guldsmedens information om priset varit vilseledande. Hon har anmält köpet till Allmänna reklamationsnämnden och i anmälan skriver kvinnan att hanteringen kring att skicka den beställda ringen samt hanteringen kring betalningen har varit ”rent skrämmande”.

LÄS MER: ”Obehaglig” försäljare sålde fuktskadad husvagn

Enligt hennes anmälan har guldsmeden ansett att de har gett henne den utlovade rabatten, då rabatten redan ska ha varit inräknad i det pris som gavs henne. Kvinnan däremot menar att guldsmeden gav henne det priset redan innan de visste om att hon ville utnyttja sin mässrabatt.

Kvinnan betalade sammanlagt 10.000 kronor för vigselringen, nu vill hon att ARN beslutar att guldsmeden ska betala tillbaka 2.419 kronor till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.