Kvarteret Köpmannen med den nya byggnaden sett från Hotell Lappland. Foto: Illustration: Elinder Sten

Planerat storbygge har stött på problem

Publicerad

Det såg ut som att allt var klart för bygget av en galleria och länets högsta bostadshus i kvarteret Köpmannen i centrala Lycksele. Men nu står projektet stilla och det finns inga besked om vad som kommer att hända framöver.

Det är det mest spektakulära byggprojektet i Lycksele i modern tid som planerats på kvarteret Köpmannen. Det skulle byggas parkeringshus, en galleria och ett 16-våningar högt bostadshus på tomten som stått öde sedan ett äldre hus revs på 90-talet.

”Inte hänt så mycket”

Efter fem års planering såg det ut att vara klart för byggstart. Då Lycksele kommun i januari antog en detaljplan för kvarteret Köpmannnen. Men sedan har det varit tyst.

– Det har inte hänt så mycket under våren, säger John-Gunnar Jönsson, styrelseordförande i Cityfastigheter i Lycksele som driver projektet. Han bekräftar att projektet stått still under våren.

– Det finns vissa saker som vi måste försöka lösa nu, säger Jönsson.

Ingen bygglovsansökan har heller lämnats in. Vad problemen handlar om vill Jönsson inte gå in på före det styrelsemöte i bolaget som ska genomföras nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet