Se älgarna trippa runt på gården i Myckle Foto: Andreas Eriksson och Emelie Hedlund

Här dyker älgen upp som en fönstertittare i Myckle

Publicerad

Det är kanske inte helt ovanligt att se älgar i en by utanför Skellefteå, men när de plötsligt dyker upp som fönstertittare blir även en bybo förvånad. Emelie Hedlund och maken Andreas Eriksson i Myckle tog fram kameran och fångade det majestätiska besöket.

Se bilderna från det oväntade älgmötet i Myckle i klippet.

Det var en söndagsmorgon nyligen som paret fick det överraskande besöket på gården. Emelie trodde sig se en plastkasse vaja i vinden utanför köksfönstret. Men det visade sig vara en älgmule som hittat till rönnen just intill huset.

– Att rådjur då och då letar sig till gården är ingen ovanlighet, men älgar är något helt nytt, säger Andreas Eriksson.

På andra sidan huset stod ännu fler älgar. Andreas berättar att andra bybor nyligen sett älgar ute på sina promenader, men själva har paret aldrig sett älg i trakten förut. De bor väldigt nära Skellefteå stad, intill en mycket trafikerad väg.

Snömängderna har drivit ut älgar

Det har varit en speciellt snörik vinter i delar av Västerbotten. SVT har tidigare rapporterat om att viltolyckorna har mångdubblats när snömängderna drivit ut skogens vilt på vägbanorna.

– Det är det man inte vet, om de kommit hit för att de har svårt att hitta mat eller så, säger Andreas Eriksson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.