Polisanställd skickade toplessbild till kollega – riskerar varning

Uppdaterad
Publicerad

En polisanställd i Västerbotten riskerar en varning för att ha skickat en oönskad bild på sig själv i bar överkropp till en kollega. Mannens förklaring att han skickat bilden till fel person bedöms som en ren efterkonstruktion av polisregionen.

Mannen ska efter att han skickat bilden till en kvinnlig kollega ha ursäktat sitt beteende genom att skylla på bristande mognad, berusning och att bilden var ett ”försök att vara charmig”. En förklaring som polisregionen menar är en ren efterkonstruktion.

Hela händelsen anmäldes och en förundersökning i ärendet inleddes av Särskilda åklagarkammaren – men lades ner av åklagare. Mannen har tidigare utretts för en liknande händelse.

Kan få varning

Polisregionen menar att det hela är synnerligen olämpligt och inte förenligt med hur en polisanställd förväntas uppföra sig i förhållande till sina arbetskamrater. Den rekommenderade påföljden för mannen bör dock stanna vid en varning för tjänsteförseelsen, menar polisregion Nord i sitt svar till polisens personalansvarsnämnd.

I en tidigare version av artikeln stod det att det var en polis som skickat bilden, vilket inte stämde. Rätt ska vara att det handlar om en polisanställd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.