Se bilderna på hur det ser ut vid polisstationen Foto: SVT

Polischefen om branden: ”Markering från kriminella”

Publicerad

Bo Sandström som är chef för polisen i Norsjö menar att bilbranden utanför polisstationen är ett verk av kriminella som blivit påverkade av polisens insatser.

– Det är inte så vanligt att sådant här sker i Västerbottens inland. Men det är en markering från deras sida att de är störda. Vi har försökt förhindra deras kriminella bana, säger Bo Sandström.

Bo Sandström säger också att det inte kommer att ändra hur polisen i Norsjö arbetar.

– Det är klart att det påverkar oss, men vi är ganska luttrade. Det är inget som påverkar vår verksamhet i någon utsträckning, säger Bo Sandström.

På Polisen i Skellefteås facebooksida lämnar Norsjöpolisen ytterligare en kommentar under eftermiddagen. Där man skriver följande:

”Bilbranden tolkar vi som en reaktion på det aktiva polisarbete som utförts under den senaste tiden där vi arbetar med låg tolerans mot brott. Detta arbete har resulterat i ett antal lagföringar, husrannsakningar, beslag av narkotika, förverkande av bilar, samarbete med kronofogden, skattemyndigheten, försäkringskassan, kommunen osv. Arbetet kommer att fortsätta och intensifieras och påverkas på intet sätt av det inträffade. Aktivt polisarbete i kriminella miljöer skapar irritation och otrygghet för de som är aktiva och motreaktioner kan komma.”

Vill ha tips

Utredningen sköts av åklagare och polis i Skellefteå. Där är man än så länge fåordig.

– Vi utreder och utredningen är i sin linda. Vi har två gripna och vill gärna ha in tips och iakttagelser från personers som sett något under natten, säger polis Rasem Chebil.

Vad gäller övriga frågor så hänvisar han till förundersökningssekretess. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer