Här jobbar polisens tekniker på brandplatsen Foto: Nader Sedehi/SVT

Polisen efter branden i Marieberg: ”Inte kunnat säkra spår”

Publicerad

Natten mot söndagen totalförstördes 15 bilar i en brand på Marieberg i Umeå.

Nu har polisens tekniker varit på plats för att kunna fastställa en brandorsak.

– Vi har tyvärr inte kunnat säkra spår som vi kan dra några slutsatser av, men utredningen går vidare. Bland annat ska fortsatta förhör hållas, säger polisens förundersökningsledare Magnus Forsgren.

Det var vid fyratiden under natten mot söndagen som larmet om en kraftig brand i en öppen garagelänga på Rådjursvägen på Marieberg i Umeå kom in till SOS Alarm. Omkring 20 bilar påverkades av branden, varav 15 totalförstördes i branden. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand och under måndagen fanns tekniker på plats för att försöka fastställa brandorsaken.

Men undersökningen kan varken bekräfta eller utesluta att branden är anlagd och det är fortfarande oklart hur branden uppkommit.

Polisen har gjort en mängd förhör med vittnen, boende i området och de drabbade fordonsägarna.

Utredningen kommer att fortsätta och fler förhör ska hållas, meddelar polisen på sin webbplats. Polisen efterlyser också tips och iakttagelser som kan sättas i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.