Michael Liljenberg, gruppchef för regionledningscentralen i Umeå (till höger) beklagar polisens hantering av Jimmy Hanses (till vänster) fall. Foto: SVT/Privat

Polisen efter Hanses-fallet: ”Så får det inte gå till”

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Hanses blev svårt sjuk i Ammarnäsfjällen och försökte tillkalla hjälp. Nu medger polisen att de brustit i samband med händelsen.
– Det är oerhört olyckligt, säger polisens gruppchef.

Efter att SVT Nyheter Västerbotten publicerat artikeln om Jimmy Hanses som blev svårt sjuk i Ammarnäsfjällen medger nu polisen att de har brustit.

Men varför inte polisen skickade någon fjällräddningspatrull när Jimmy Hanses ringde flera gånger är oklart. Gruppchefen på regionledningscentralen säger att det handlar om ett misstag.

– Det är oerhört olyckligt att och väldigt beklagligt. Här har vi brustit helt enkelt. Det är en kombination av dålig teknik och den mänskliga faktorn. Så här får det inte gå till, säger Michael Liljenberg, gruppchef på regionledningscentralen i Umeå.

Ska skicka fjällräddare vid upprepade samtal

I flera fall under sommaren har polisen skickat fjällräddning på liknande larm från trasiga telefoner och det är så man ska agera menar Liljenberg.

- Vår rutin är ju att skicka fjällräddare om vi får upprepade samtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer