Foto: SVT

Polisen: ”Ingen misstänkt än så länge”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan träffade vi ”Emilia” som blev förföljd av vad hon tror kan ha varit gärningsmannen i våldtäktsförsöken på Ålidhem. Det har under den senaste månaden skett två våldtäktsförsök i Umeå, polisen har än så länge ingen misstänkt för brotten.

Gärningsmannen i de två våldtäktsförsöken har varit maskerat med en halsduk och använt sig av en cykel, och polisen misstänker att de två överfallen kan ha med varandra att göra.

Läs mer om våldtäktsförsöken här.

Flera överfall i Umeå

Tidigare i veckan steg ytterligare ett vittne fram, ”Emilia” som berättar att hon blivit förföljd av en man endast 30 minuter innan det första våldtäktsförsöket på Ålidhem. Hon anmälde händelsen till polisen och de har nu tittat närmare på händelsen.

– Vi tittar på det ärendet i samma sammanhang som dom här andra ärendena som vi har uppe på Ålidhem, men i nu läget vill jag inte dra några paralleller. Det kan vara så att det hänger ihop, det kan också visa sig att de inte gör det, säger Malin Axroth kommunikatör Polisen.

Ökad närvaro

Polisen har än så länge ingen misstänkt men de jobbar framåt med utredning och har höjt den polisiära och civila närvaron på Ålidhem.

Läs om överfallet på Ålidhem här.

– Vi har mer närvaro än normala fall, men vi ser ju att det finns en oro i området. Människors oro är något man alltid ska ta på allvar. Och då tycker vi att det är klokt att lägga resurser på trygghetsskapande åtgärder, säger Malin Axroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera överfall i Umeå

Mer i ämnet