– Om och vad vi hittat, vill vi inte gå in på i dagsläget, säger Olle Andersson. Foto: Erik Iversen, SVT

Polisen misstänker att försvunnen kvinna från Lycksele kan ha mördats

Uppdaterad
Publicerad

Förra året anmäldes en kvinna i 50-årsåldern från Lycksele försvunnen. Hon sågs senast året dessförinnan, under våren/sommaren 2019. Intitalt misstänktes inget brott i samband med försvinnandet – men nu har utredningen tagit en ny vändning och ärendet rubriceras som misstänkt mord.

Inledningsvis fanns det från polisens sida ingen misstanke om brott i samband med att kvinnan anmäldes försvunnen förra året.

Nu har polisen, när de arbetat med ärendet, funnit vissa omständigheter som gör att de inte kan utesluta att det ligger något brott bakom försvinnandet. Därför rubricerar polisen nu ärendet som misstänkt mord.

”Omtag i utredningen”

– Vi har gjort vissa omtag i utredningen. Jag kan inte gå in på detaljer, men det är den sammantagna bilden gör att det inte går att utesluta att brott ligger bakom, säger Olle Andersson, chef vid utredningssektionen Västerbotten.

Har ni hittat spår från kvinnan eller eventuella kvarlevor?

– Vi har haft en del sökinsatser, vad som har framkommit, om och vad vi hittat, vill vi inte gå in på i dagsläget, säger Andersson.

Hur goda bedömer du chanserna är att lösa detta?

– Jag är positiv till att vi ska komma framåt eftersom vi tittar på ärendet med nya ögon och mer resurser i och med att vi nu rubricerar det som mord. Jag är positiv i att vi ska komma framåt och få klarhet i vad som hänt, säger Andersson och fortsätter:

– Vi kommer fortsätta med ett antal åtgärder, göra vissa eftersök, husrannsakan och förhör. Vi är intresserade av eventuella iakttagelser eller personer som kan ha någon typ information som kan sättas i samband med försvinnandet, även om det var länge sedan. Kontakta då polisen på telefon 114 14.

Anhöriga underrättade

Kvinnans anhöriga är underrättade om att polisen nu utreder försvinnandet som misstänkt mord. Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer