Foto: Erik Iverssen

Polisen misstänker: Flera anlagda bränder på Ersboda

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen har det brunnit på flera platser på Ersboda. Polisen och räddningstjänsten gör båda bedömningen att det kan handla om anlagda bränder. Nu efterlyser polisen tips från allmänheten.

Den första branden var i ett trapphus på Ystarvägen i Umeå. Larmet kom in klockan 13.52. Mindre än en timme senare (klockan 14.33) rapporteras en ny brand i en tvättstug på Spangränd.

Enligt räddningstjänsten finns det sådant som talar för att bränderna inte var någon olycka.

– Först brann det ju på två ställen i trapphuset. Den andra branden var också på ett ställe där det inte börjar brinna av sig själv, säger Ulf Andersson, insatsledare på räddningstjänsten i Umeå.

Ber allmänheten om hjälp

Även polisen misstänker att det kan vara fråga om anlagda bränder.

– Det är den bedömning som patrulen har gjort på plats. Det är ju inte särskilt vanligt att det börjar brinna i ett trapphus, speciellt när det blir på två adresser så nära varandra, säger polisens RLC-befäl Henrik Värnerlund.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp med tips och vittnesuppgifter på personer som rört sig i området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer