Foto: TT

Polisen ökar sökinsatsen efter 87-åringen

Publicerad

Den 87-åriga man som är försvunnen sedan torsdagen har ännu inte återfunnits. Polisen har sökt efter mannen under hela natten och man planerar att öka intensiteten i sökandet under fredagen.

– Vi har fått in en del tips under natten som vi har kontrollerat, men mannen har ännu inte återfunnits, säger Henrik Vernlund, RLC-befäl vid polisen.

Senast mannen hade kontakt med sina anhöriga var vid 12.30-tiden på torsdagen då han meddelade att han skulle ut och cykla med sin trehjuling. Sedan dess är mannen försvunnen.

– Vi har fått in lite tips som vi har kontrollerat. Bland annat ett att han skulle ha setts på Tegsbron och senare fick vi uppgifter om att han skulle ha setts vid Klockarbäcken. Vi har kontrollerat tipsen, som tyvärr inte gav några resultat, säger Vernlund.

Han berättar vidare att polisen kommer att öka intensiteten i sökandet efter mannen under fredagen. I nuläget har inte Missing People kopplats in, men det kan komma att bli aktuellt under dagen. I nuläget misstänker inte polisen att mannen ska ha utsatts för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.