Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott, om händelsen. Foto: SVT, Julia Örtegren

Polisen om det misstänkta mordet i Umeå kommun: ”Mycket som är oklart”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen anmäldes en person saknad i en by utanför Umeå – när polisen kom till platsen hittades personen död. En man i 60-årsåldern anhölls misstänkt för mord men har nu släppts på fri fot efter att brottsmisstankarna förvagats.

– Det är mycket som ännu är oklart men brottsmisstanken har inte stärkts, säger David Helgesson, chef för polisens avdelning för grova brott.

På onsdagsmorgonen hittades en död person i en by utanför Umeå. Personen hade anmälts försvunnen och hittades när polisen åkte till byn. Personen har dock inte kunnat identifieras ännu.

Anhållen ska höras under dagen

En man i 60-årsåldern greps under onsdag morgon och anhölls senare misstänkt för mord. Polisen vill inte kommentera om han har någon relation till den döda personen.

Polisen spärrade av två olika områden under onsdagen för teknisk undersökning. Ett av dem var i en by utanför Umeå.

Under torsdagen har misstankarna om brott förvagats och åklagare har därför hävt anhållandet under eftermiddagen. Mannen som varit anhållen är därmed frisläppt.

Brottsrubricering kan ändras

Efter de förhör som hittills har gjorts konstaterar David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott, att misstanke om brott inte har stärkts, men att brott inte kan uteslutas.

– Brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång, men det är mycket som ännu är oklart. Utifrån platsen där kroppen hittades och utifrån vissa omständigheter på platsen så kan vi inte utesluta brott, säger David Helgesson.

Enligt polisen övergår ärendet nu i en ny fas med bearbetning och analys av det material som framkommit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer