Foto: TT

Polisen på jakt efter aggressiva rånare

Uppdaterad
Publicerad

Det som började som en stöld slutade i ett rån. Minst två män plockade på sig varor i en butik på Västerslätt i Umeå och riktade slag mot personalen.

Klockan 10:39 under lördagsförmiddagen inträffade ett rån på en butik på Västerslätt i Umeå. Det hela började som en stöld när gärningsmännen plockade på sig prylar utan att betala. Personalen försökte ta tillbaka varorna men då blev tjuvarna aggressiva, därefter klassar polisen det som ett rån.

– Vi tror i nuläget att det var två män och de ska ha riktat slag mot personalen. De lyckades lämna platsen i en bil och vi håller i nuläget på att få tag i rånarna. Vi har bra vittnesuppgifter och deras registreringsnummer, säger polisens kommunikatör Börje Öhman.

LÄS MER: ”Personalen är chockade, det här är deras trygga borg”

Polisen har varit förbi de misstänkta gärningsmännens hemadress men där var det tomt.

– Så slipade är de i alla fall, att de inte åker till sin hemadress efter något sådant här, fortsätter Öhman.

Polisen har uppgifter om att ingen ska ha kommit till skada vid rånet.

Uppdatering 12:50

Polisen gick till en början ut med att händelsen ska ha skett i Skellefteå, de har nu gjort en rättelse då det inträffade i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.