Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen: Sänk hastigheten i påsktrafiken

Publicerad

Polisen uppmanar resenärer i påsktrafiken att sänka hastigheterna. Trots att färre reser den här påsken så har polisen under skärtorsdagen och natten mot långfredagen bötfällt många stressade påskfirare och även omhändertagit många körkort.

Precis som polisen trodde har färre personer valt att ta bilen och resa i påsk, men även om det är färre fordon så har många ändå färdats längs E12 och E4. Polisen rapporterar om att ett stort antal förare har blivit rapporterade för hastighetsöverträdelser.

– Vi har inte bötfällt fler än en vanlig påskhelg, men med tanke på de bilar som varit i omlopp så har det varit procentuellt fler omhändertaganden, säger Roger Nilsson vid trafikpolisen i Umeå.

Många av de förare som polisen har bötfällt medger att de glömt bort att de kopplat släp efter sin bil och det har gjort att de kört för fort. Polisen tror att trafiken kommer att mattas av vid lunchtid under långfredagen, men uppmanar trafikanterna att ta det lugnt i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.