Man hittade en stor mängd cyklar, elcyklar och verktyg i lägenheten. Här är bild på en av elcyklarna som påträffades med information som slipats bort under cykeln. Foto: Polisens FUP

Polisen slog till mot stöldliga i Umeå – tre personer döms

Publicerad

I februari slog polisen till mot en adress i Umeå. I den 90 kvadratmeter stora lägenheten hittades en ”stor mängd” cyklar och verktyg som visade sig vara stulna. Nu har två män och en kvinna dömts för en rad brott.

De tre personerna – en man i 35-årsåldern, en kvinna i 30-årsåldern och en man i 50-årsåldern – misstänks ha stulit och sedan förvarat en stor mängd stöldgods. När polisen slog till mot kvinnans lägenhet kunde polisen hitta en stor mängd cyklar, elcyklar och verktyg som misstänktes vara stulna.

”Inne i lägenheten hittades en mycket stor mängd gods; en stor mängd cyklar, elcyklar och verktyg. Efter husrannsakan har polisen hittat ägare till en del av den återfunna egendomen”, skriver åklagaren.

Det totala värdet på det som hittades i lägenheten uppskattas till 150 000 kronor. Eftersom det inte gått att styrka att allt gods varit stulet har de tre personerna frikänts från flera åtalspunkter gällande häleri och medhjälp till häleri.

Döms för en rad brott

Men nu döms trion för en rad olika brott.

35-åringen, som förekommer 33 gånger i belastningsregistret, döms till fängelse i åtta månader för stöld, häleri, häleriförseelse, brott mot knivlagen samt vapenbrott.

Kvinnan i 30-årsåldern döms för häleri, medhjälp till häleri, medhjälp till häleriförseelse och ringa narkotikabrott till villkorlig dom och ska betala 50 dagsböter om 240 kronor.

Mannen i 50-årsåldern döms för häleriförseelse, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Han döms till 100 dagsböter om 50 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.