Polisen söker fler vittnen till misstänkta våldtäkten

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördag anmälde en kvinna att hon utsatts för en våldtäkt längs strandpromenaden Väst på stan i Umeå.

Under lördagen spärrades platsen av och polisen kunde efter det säkra vissa spår efter att ha sökt med tekniker och hundar. Polisen har under måndagen fortfarande inte hittat någon misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

Kvinnan fick under lördagen lämna sjukhuset där hon vårdats under natten. Nu meddelar polisen att de kommer att ha fortsatta förhör med henne samt med övriga personer med uppgifter att lämna.

– Det här är ett prioriterat ärende för oss, vi är flera stycken som arbetar med det nu, säger Jenny Viksten, förundersökningsledare nära brott vid polisen.

Viksten säger även att de fortsatt ser den tidigare anmälda våldtäkten som ska ha skett i samma område i oktober i fjol som intressant. Men att det just nu är för tidigt att uttala sig mer om den. Polisen fortsätter just nu med både yttre och inre spaning.

Polisen vädjar även till allmänheten att fortsätta att höra av sig om de kan ha sett eller hört något som kan vara kopplat till händelsen.

– Ingen person är i nuläget frihetsberövad, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare.

Uppdatering måndag 12:50

Polisen har ännu ingen misstänkt i ärendet och uppmanar personer att höra av sig med med tips och iakttagelser från den aktuella natten. Man undersöker även vidare om samband finns med våldtäktsärendet som skedde på samma plats i oktober i fjol.

– Det är i nuläget för tidigt att säga om händelsen har samband med ett tidigare våldtäktsärende i området, men det är något som vi tittar noggrant på. Vi har stor förståelse för att händelsen kan orsaka oro och det tar vi på yttersta allvar, säger polisens förundersökningsledare Jenny Viksten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.