Ung kvinna överfölls – polisen har ingen misstänkt

Publicerad

En ung kvinna blev överfallen på Ålidhem i Umeå under söndagskvällen – polisen har fortfarande ingen misstänkt.

Larmet kom in vid 20.30 tiden under söndagen. Den 19-åriga kvinnan blev överfallen utomhus  när hon var på en promenad.

– Det var en man som sliter tag i hennes arm och säger: ”kom med här”, eller något liknande. Hon sliter sig loss och han slår då två gånger i ansiktet och. Ett slag var i pannan och ett slag kom på sidan av kinden, säger Joakim Lundberg, förundersökningledare vid polisen.

Mannen avviker från platsen efter händelsen.

– Vi har försökt säkra spår och vi hade en hund som spårade i området, säger Joakim Lundberg.

Söker vittnen

Polisen har talat med personer som var på platsen vid tidpunkten men har inte fått tag i någon som sett mannen. Enligt signalementet var mannen klädd i mörka kläder och en huva. Det enda som egentligen sticker ut är mannen längd. Han beskrivs vara omkring 190 centimeter lång och kan vara omkring 25-årsåldern.

– Därför är vi så klart väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett någonting av intresse för oss, säger Lundberg.

Svullen i pannan

Han bedömer att händelsen troligtvis inte är kopplad till någon av de andra överfallen som skett på Ålidhem de senaste åren. Polisen kommer att jobba vidare med de spår från brottsplatsen och ska hålla ett kompletterande förhör med den 19-åriga kvinnan.

– Hon blev ju självklart chockad, som man så klart blir. Hon var väldigt svullen i pannan, säger polisens förundersökningsledare Joakim Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.