I juni sprängde polisen en knarkfabrik i Malå kommun där en man odlat nästan 18 kilo cannabis. Foto: Polisen

Polisen sprängde avancerad knarkfabrik i by – man döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Förtäckta fönster och leverans av aceton. Det var några tecken som gjorde att polisen slog till mot en bostad i Malå kommun. Nu döms mannen till fängelse för att ha odlat nästan 18 kilo cannabis.

Det var i juni som polisen i Skellefteå slog till mot knarkgömman i Malå kommun. En rad olika tecken hade väckt deras misstänksamhet. Bland annat hade ett anonymt tips om att aceton och brandfarligt material levererats till adressen. Dessutom var fönstren på bostaden förtäckta och elförbrukningen i huset anmärkningsvärt hög.

Vid husrannsakan hittades stora mängder cannabis, som enligt polisen var framställd med ovanligt avancerad utrustning.

Ska ha planerat sälja cannabis

Enligt domen har mannen odlat nästan 18 kilo cannabis, dessutom har han försökt ta fram ytterligare två kilo genom en separat odling. Polisen har även funnit kuvert, frimärken, förslutningsbara påsar och ett usb-minne med bilder på knarket med olika prisangivelser.

Tingsrätten menar vidare att mannen odlat knark på ett systematiskt sätt med avancerad utrustning och med en uppenbar affärsmässighet. Mot bakgrund av allt detta slår tingsrätten fast att mannen haft för avsikt att sälja knarket vidare.

Mannen döms nu till fängelse i fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.