Arkivbild. Polisen genomförde hastighetskontroller när rallyförare körde mellan rallysträckorna under lördagen. Foto: SVT

Polisen tog körkort av tre rallyförare i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen blev tre rallyförare i Umeå av med körkortet då de kört för fort mellan sträckorna. 17 stycken fick böter.

– Sedan allmänhet uppmärksammade oss på att många körde väldigt fort mellan sträckorna så hade vi en insats under gårdagen, berättar Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen.

Även om rallyförarna inte behöver hålla skyltad hastighet på rallysträckorna – så gäller vanliga trafikregler när de tar sig mellan sträckorna. Något som många verkar haft svårt med under lördagen då polisen kontrollerade rallyförare i trafiken i Umeå.

Tre förare blev av med sina körkort och totalt delades 17 böter ut.

– Det är tråkigt att förarna inte kan hålla trafikreglerna och bra att polisen var på plats, säger Erik Åström, vid Rally Sweden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.