Polisen utreder försök till mordbrand sedan Umeåbutik utsatts för skadegörelse

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder försök till mordbrand sedan en kvartersbutik på Ålidhem i Umeå utsatts för skadegörelse.

Det var vid lunchtid på söndagen som polisen larmades till en mindre butik på Ålidhem i Umeå sedan den utsatts för skadegörelse. Ett fönster till butiken är krossat och brandfarlig vätska ska ha hällts in i lokalen.

En brottsplatsundersökning har gjorts och polisen rubricerar det hela som försök till mordbrand. Anledningen till det är att misstänkt brandfarlig vätska hittats på platsen.

Många bor i huset

Det ska inte ha uppstått någon brand, men polisen ser allvarligt på händelsen då butiken ligger i en fastighet med många boende.

– Vi ser allvarligt på det. Det ska ha varit vid tiotiden på förmiddagen som butiken utsattes, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Polisen vill gärna att personer som kan ha befunnit sig i området och gjort iakttagelser i samband med skadegörelsen kontaktar dem på telefon 114 14.

Ingen person är för närvarande gripen.

Ett fönster till butiken har krossats. Foto: Tommy Forsgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.