Swedbank i Robertsfors utsattes under lördagen för en grovstöld. Foto: TT

Polisen utreder grov stöld mot bank i Robertsfors

Uppdaterad
Publicerad

Under tidig lördags morgon utsattes Swedbank i Robertsfors för en grov stöld. Vem eller vilka som begått brottet eller vad som ska ha stulits håller just nu polisen på att försöka reda ut.

– Robertsfors är en liten ort och alla känner alla. Så alla som vet något får gärna höra av sig, säger Christoffer Morén, förundersökningsledare vid polisen.

Det var vid 04.30-tiden lördag morgon som väktare upptäckte att någon tagit sig in i en bank i Robertsfors. Polis tillkallades och genomförde en brottsplatsundersökning med hundpatrull.

Ingen är ännu gripen för brottet och polisen vill ha in tips från allmänheten om de sätt något misstänkt vid tiden för brottet.

– Vi har inte identifierat några gärningsmän, men Robertsfors är en liten ort och alla känner alla. Så alla som vet något får gärna höra av sig, säger Christoffer Morén, förundersökningsledare vid Polisen.

Poliser på plats i Robertsfors

Under gårdagen knackade polisen dörr i området och samlade även in material som visar brottet.

– Vi har haft poliser på plats som knackat dörr. Vi har även inhämtat fotomaterial och video som visar brottet. Vi har även idag poliser på plats som inhämtar information och en patrull här i Umeå som analyserar materialet, berättar Morén.

Vad gärningsmännen ska ha kommit över är ännu inte klarlagt och Polisen vill heller inte uppge hur många personer som ska har varit inblandade. Mer information väntas komma under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.