Genrebild. Brottsplatsen är avspärrad och polis på plats ska genomföra en teknisk undersökning. Foto: TT

Polisen utreder mordbrand i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Vilhelmina utreder just nu en mordbrand i centrala Vilhelmina. På plats har man spärrat av för en teknisk undersökning.

Det var strax efter klockan 13 under måndagen som polisen fick in ett samtal om en brand i en byggnad i Kyrkstan i Vilhelmina. Det skulle senare visa sig att branden var anlagd och en kort stund senare kunde en misstänkt gäringsman gripas.

Gärningsmannen, en kvinna i 30-årsåldern, sitter efter beslut från jourhavande åklagare nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand och misshandel. Polisen har spärrat av platsen där branden inträffat för att genomföra en teknisk undersökning. Polisen håller också på att förhöra vittnen.

Polisens RLC-befäl Johan Aittamaa meddelar på polisen hemsida att man i nuläget inte kan lämna ut några fler detaljer i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.