”Brottet ska ha skett nära 4H gården” – hör SVTs reporter på plats Foto: SVT

Polisen utreder våldtäkt vid Nydala i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ännu en våldtäkt där en kvinna överfallits av en okänd gärningsman i Umeå. Våldtäkten uppges ha skett intill det populära fritidsområdet Nydala i Umeå i tisdags.

Se området där brottet ska ha skett i klippet – SVT:s reporter berättar på plats.

Det var på torsdagskvällen som polisen fick in anmälan om att kvinnan våldtagits av en för henne okänd gärningsman på tisdagskvällen, i närheten av 4H-gården på Nydala. Polisen gick sent på fredagen ut och sökte vittnesuppgifter.

”Polisen vill gärna ha in iakttagelser i området mellan klockan 20.00 och 21.00 på tisdagskvällen. Har du sett något, ring 114 14”, skriver myndigheten på sin sajt.

Inga kopplingar till Strandpromenaden

Hittills finns ingen gripen eller misstänkt i ärendet. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och hållit förhör och ser i nuläget ingen koppling till de tidigare anmälda våldtäkterna vid Strandpromenaden i Umeå.

– Utredningen fortgår och ingen ytterligare information kommer att kunna ges förrän tidigast under nästa vecka, säger förundersökningsledare Jenny Viksten i ett utskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.