Arkivbild

Polisen varnar för inbrottsvåg längs E4

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i region nord varnar för en norrgående inbrottsvåg längs E4:an. Det sedan en serie av inbrott i villor och radhus har skett i poliseregion Mitt och nu senast i Västernorrland.

Inbrotten har skett längs efter E4 med mindre avstickare och de rör sig sakta norrut, skriver polisen. Gärningsmännen har brutit sig in i villor och radhus på dagstid. Nu senast under torsdagseftermiddagen har ett inbrott skett i Härnösand, kort därinnan i Sundsvall.

– Vi misstänker att de sakta rör sig norrut, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen.

Samtliga fastigheter som drabbats har legat i relativt nära anslutning till E4 och polisen misstänker att tjuvarna rör sig norrut. Eftersom de tidigare inbrotten har liknande tillvägagångssätt misstänker polisen att det rör sig om samma gärningsmän.

Polisen vill nu uppmana boende i villa- och radhusområden längs E4, med kortare avstickare, att vara uppmärksamma på okända personer och fordon i områdena, skriver de på sin webbsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.