Foto: TT/Privat

Polisen: ”Vet inte alls vad det är frågan om”

Publicerad

Natten mot torsdag körde någon in med en minibuss rakt in i receptionen på Ansia camping – och fastnade där. Natten därpå forcerade någon en grind till ett företag och tog sig sedan in i lokalerna och stal datorer, även det i Lycksele. Polisen arbetar nu intensivt med senaste tidens kriminalitet i staden.

Utöver de två fallen där fordon kört rakt in genom grindar och dörrar har flera bilstölder anmälts och ett flertal företag har utsatts för inbrott de senaste dygnen. Polisen tror att det kan finnas samband mellan händelserna.

– Man kan tänka sig att det finns samband, men vi utför tekniska undersökningar och letar efter bevis, sedan tar det tid innan vi får svar på de spårsäkringar som vi gjort, säger Rickard Sundberg, gruppchefledare vid polisen i Lycksele.

Läs även: Buss körde genom dörrar på camping

Tror att personer triggar varandra

Polisen i Lycksele har senaste tiden satsat mycket på att vara ute och synas bland allmänheten med mål att skapa trygghet. För att komma närmare medborgarna och visa att de finns på plats har poliser börjat närvara i skolkorridorerna på gymnasie- och högstadieskolorna i Lycksele. Men trots satsningen har det på senaste tiden skett flera brott i staden.

– Jag vet inte alls vad det är frågan om här. Man kan tänka sig att det är personer som triggar varandra att utföra brotten, säger Rickard Sundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.