Foto: SVT

Polisens teori: Gärningsmän slog följe med offret

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev överfallen på Ålidhöjd i Umeå i helgen. Han hittades allvarligt skadad och polisen misstänker två personer för försök till mord och grovt rån. Nu väljer polisen att dela med sig av ny information i hopp om att få in fler tips.

Det var under natten mot söndagen den 14 oktober som en man i 20-årsåldern blev överfallen på Ålidhöjd . Han hittades med allvarliga skador och två män misstänks för försök till mord och grovt rån. Två personer begärdes anhållna under måndagen misstänkta för brotten och efter förhör släpptes en av dem på fri fot.

Nu väljer polisen att dela med sig av ny information i hopp om att få in fler tips.

– Det vi gör just nu är att skapa oss en så bra bild som möjligt av händelseförloppet. Vi försöker få ett så komplett pussel som möjligt, berättar Peder Jonsson, polisens presstalesperson.

Använde sig av tillhyggen

Man uppger att två gärningsmän misstänks ha slagit följe med den man som åsamkades allvarliga skador någon gång mellan 02.00 och 02.30 natten mot söndag.

– De har lämnat Ålidhem centrum i anslutning till varandra, på ett eller annat sätt, sedan har de begett sig iväg mot Ålidhöjd och kuratorvägen, säger Peder Jonsson.

Polisen är fortsatt förtegen om hur överfallet gått till men bekräftar att gärningsmännen använt sig av någon form av tillhygge.

Man kommer att förhöra den skadade mannen så snart det är möjligt och han vårdas fortfarande för allvarliga skador men läget uppges vara stabilt.

Eventuella tips till polisen lämnas via telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.