Foto: TT/Genrebild

Polisens uppmaning på Instagram: ”Åk inte med okända förare”

Uppdaterad
Publicerad

Trafikpolisen i Umeå har ett eget Instagram-konto. Under söndagen publicerade de ett inlägg där de varnar Umeåbor för att tacka ja till skjuts med okända personer.

I inlägget på Instagram skriver trafikpolisen om en händelse som inträffade natten mot söndag: ”Plötsligt händer det... I natt ser vi hur ett par i det dåliga vädret ivrigt försöker få skjuts av de bilister som är ute”. Fortsättningsvis förklarar polisen hur en bilist plockar upp paret och hur trafikpoliserna senare stannar bilen, eftersom de misstänker att det handlar om olaglig taxikörning.

Inte tillräckligt starka misstankar

När bilen blivit stoppad upptäcks det att föraren är på väg hem från en utekväll och är alkoholpåverkad. Misstankarna om att det rörde sig om svarttaxi var inte tillräckligt starka för att en anmälan skulle kunna upprättas.

Inlägget avslutas med en uppmaning om att inte åka med okända förare för att spara pengar till hemresan. Ingen person skadades i samband med den olagliga taxikörningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.