Polisinsats på högstadieskola i Umeå: ”En allvarlig händelse”

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt våldtäkt ska enligt uppgifter till SVT Nyheter ha inträffat på en högstadieskola i Umeå under torsdagen. På fredagen var polisen på plats.

– Det pågår en polisutredning just nu, säger en av skolans rektorer.

Under torsdagseftermiddagen inträffade något som skolan i mejl till vårdnadshavare beskriver som en ”allvarlig händelse.” Enligt uppgifter till SVT Nyheter handlar utredningen om en misstänkt våldtäkt.

– Det har inträffat en allvarlig händelse och den är polisanmäld, säger en av skolans rektorer, till SVT Nyheter.  

Under fredagsförmiddagen har polisen varit på plats på skolan för att utföra teknisk undersökning. Enligt skolan är händelsen kopplad till enskilda individer.

– Det pågår en polisutredning just nu, fortsätter rektorn.

Har någon kommit till skada i samband med händelsen?

– Det vill jag inte svara på, det får ni ta med polisen.

Polisen förtegen

Polisen är förtegen om ärendet och vill inte gå in på någon brottsrubricering men bekräftar att tekniker varit på plats i skolan under fredagen. Förundersökningen leds av åklagare Petra Lundberg.

– Det här brottet har skett inomhus och det är en person som är misstänkt, säger Petra Lundberg till SVT Nyheter.

Håller öppet som vanligt

Skolan håller öppet som vanligt under fredagen.

– Vi har informerat vårdnadshavare och kommer informera elever under dagen, vi har stärkt upp med mer vuxennärvaro i miljöer där elever rör sig och vi har ett elevhälsoteam på plats för att möta elevers oro och frågor, avslutar rektorn.

Ska man vara orolig för att skicka sitt barn till skolan?

– Nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.