Pontus, 17, sommarbloggar för kommunen Foto: SVT.

Pontus, 17, sommarbloggar för kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Örnberg är en 17-årig kille från Norsjö som har fått ett schysst sommarjobb. Han ska sköta en blogg om vad som händer i Norsjö under sommaren.

Norsjö kommun har valt att i sommar skulle man marknadsföra kommunen genom ett ungdomsperspektiv och därför har har feriepraktikanten Pontus Örnberg fått arbete på Informationavdelningen, med att driva en bloggen ”Sommar i Norsjö” som dagligen uppdateras från besök på olika platser i kommunen och med ett nytt inlägg varje dag.

– Tidigare har jag varit på dagis, men jag ville prova någonting nytt och då såg jag det här och det såg roligt ut, men jag visste inte att jag skulle blogga, men nu så här i efterhand har jag tyckt att det varit roligt säger Pontus Örnberg, sommarbloggare i Norsjö.

Det har varit bråda dagar för kommunbloggaren, och nu är Pontus inne på sin sista vecka. Då blev det ett besök på Folkets hus där han bevakade arrangemanget med fotografering och bloggande.

– Jag skriver väl från ett nytt perspektiv, mer mitt perspektiv, inte bara informerande text säger Pontus Örnberg.

”Jätteroligt att det kommer ut vad vi sysslar med”

Arrangörerna på de platser Pontus besökt har alla varit nöjda med inläggen på bloggen.

– Helt underbart, det är jätteroligt att det kommer ut vad vi sysslar med, säger Gun-Britt Lundström, Norsjöslöjdarna.

Och huvudpersonen själv har också haft ett lyckat och annorlunda inslag i sommar.

– Det känns roligt att jag fått göra det här, att jag har fått utmana mig själv och att prova på någonting nytt som jag aldrig annars hade gjort, avslutar feriepraktikanten Pontus Örnberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.