Foto: SVT

Positiva siffror för tidningarna i länet

Publicerad

Det är tuffa tider för mediabranschen, men länets tre dagstidningar gick ändå med vinst under förra året.

Västerbottens-Kuriren Media gjorde en vinst på 32 miljoner kronor efter finansiella poster under förra året. I årsredovisningen är företaget förhoppningsfullt när det gäller möjligheterna att öka intäkterna från de digitala tjänsterna i en tid när intäkterna från papperstidningen minskar. 25 miljoner av vinsten för VK-koncernen kommer inte från tidnings- och tryckeriverksamheten, utan från det fastighetsbolag som företaget äger tillsammans med Balticgruppen. Även Folkbladet som ingår i VK-koncernen gjorde en vinst på drygt en miljon kronor.

Norra Västerbotten vände förra årets förlust på nära nio miljoner kronor till en nästan lika stor vinst i år. Företaget skriver i sin årsredovisning att man tror att digitala intäkter ”något kan kompensera för fortsatt vikande annonsintäkter”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.