Skiss av Köpmannen i Lycksele Foto: Cityfastigheter i Lycksele

Antalet köpare kan avgöra höjden på huset

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Cityfastigheter, som ska bygga ett flervåningshus i centrala Lycksele berättade under måndagen om sina planer för fastigheten. Det är däremot ännu inte klart hur många våningar huset kommer att bli.

– Jag tror vi har kommit ett steg närmare nu, säger Cityfastigheters styrelseordförande John-Gunnar Jönsson efter presskonferensen.

Enligt Cityfastigheter ska byggstart för höghuset ske om ett år ungefär. Som mest räknar de med 70 lägenheter fördelat på 15 våningar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Men byggnaden kan också bli mindre än så, ifall för få personer visar sig vara intresserade av att köpa lägenheterna kan det i stället bli fråga om ett lägre antal och färre våningar, berättar Cityfastigheter under presskonferensen.

”Ett måste för Lycksele”

Trots att planerna på ett höghus i Lycksele funnits under många år nu menar Jönsson att det nu verkligen blir av.

– Jag tror det, dessutom är det ett måste för Lycksele att vi får en utveckling. Vi har ett stort behov av lägenheter, säger John-Gunnar Jönsson.

Säljstart för lägenheterna blir i maj i år. I klippet ovan kan ni höra vad några Lyckselebor tänker om bygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet