Byggnad i Vindeln gick inte att rädda

Publicerad

Ett större garage totaltförstördes i en brand i Kvarntorp, Vindeln. Det var på onsdagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades till platsen. – Det blev svåra totalskador, säger Ulf Andersson på räddningstjänsten.

Redan vid 11-tiden var det oklart om byggnaden på cirka 100 kvadratmeter skulle kunna räddas och enligt räddningstjänsten fanns ingen spridningsrisk eftersom byggnaden ligger långt ifrån annan bebyggelse.

– Det kommer inte sprida sig utan det är mer en fråga om hur mycket som kommer brinna, sa Christer Björkman, räddningschef i beredskap.

Vid 14-tiden jobbade åtta brandmän på platsen, styrkor från både Vindeln och Umeå.

– Det är en plåtbyggnad med träreglar. Det är plåt från båda håll, så svårt att komma åt, säger Christer Björkman.

Gasflaskor i byggnaden

När branden startade fanns gasflaskor i byggnaden, men de lyckades räddningspersonal få ut.

Vid 17-tiden var räddningstjänsten helt klar med släckningsarbetet och då stod det klart att byggnaden var helt sönderbrunnen.

– Det har brunnit i konstruktionen och det har blivit svåra konstruktionsskador, säger Ulf Andersson på räddningstjänsten.

Branden tros ha startat i ett pannrum inne i byggnaden. Ingen person skadades i samband med branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer