Foto: SVT.

Pyroteknik tros ha orsakat explosionen i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

En man 25-årsåldern skadades allvarligt i en explosion i ett garage i Vännäs förra veckan. Bombgruppen flögs till platsen för att utreda händelsen. Nu berättar polisen vad som orsakade smällen.

– Mest troligt handlar det om någon form av pyroteknik, säger Olle Andersson, chef för utredningssektionen i Västerbotten.

Det var i torsdags som mannen hittades svårt skadad i ett garage i Vännäs. Polis spärrade av platsen och bombgruppen kallades in. Nu vet man vad som orsakade explosionen.

– Det är någon typ av pyroteknik som gått fel. Det är pyroteknik som han har hanterat, säger Andersson till SVT Nyheter.

Mannen är fortfarande allvarligt skadad och vårdas på Norrands universitetssjukhus.

– Det mesta talar för en tragiskt olycka och brottsmisstankarna är väldigt svaga, säger Andersson.

Förundersökning nedlagd

Vid klockan 14 på tisdagen meddelade polisen att förundersökningen lagts ned.

– Förundersökningen gällande allmänfarlig vårdslöshet i samband med händelsen i Vännäs är nedlagd. Det kvarstår ingen misstanke om brott, säger Olle Andersson, förundersökningsledare, i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.