Arkivbilder. Foto: TT

Rådjur hängde i snara – misstänker jaktbrott

Publicerad

Poliser misstänker jaktbrott i Borgafjäll i Västerbotten efter att ha hittat en snara som riggats för att fånga större djur. Tidigare under dagen hade ett dött rådjur hängt i snaran enligt ett tips. Men det var spårlöst borta när polisen kom på plats.

Ett spårlöst försvunnet rådjur och en beslagtagen snara gör att polisen i Västerbotten misstänker jaktbrott i Borgafjäll i Dorotea kommun. På förmiddagen kom ett tips från en inringare som sett ett dött rådjuren hänga från snaran. Men när polisen kom på plats var djuret borta.

– Rådjuret skulle enligt anmälan vara dött, så det är någon som hämtat det. Han kan ju ha misstagit sig, men så hade han uppfattat det, säger Börje Öhman vid polisens regionledningscentral i Umeå.

En snara avsett för större djur

Snaran fanns kvar på platsen och har tagits i beslag. Det är en snara av modell större.

– Du kan få jaga ripa och räv med snara, men då måste du ha tillstånd. De snarorna är också mindre, det här var en större snara avsett för större djur, säger Öhman.

Det fanns ingen åtel i närheten, därför tror polisen inte att fällan var avsedd för rovdjur. Men oavsett syfte finns ingen misstänkt i nuläget.

– Patrullen har inte kunnat läsa ut något av de spår som fanns på platsen, säger Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer