Foto: SVT.

Räknar med extra stöd till eleverna – efter distansundervisningen

Uppdaterad
Publicerad

Dagens besked att gymnasieskolor får öppna igen den 15 juni glädjer gymnasiechefen Pontus Clarin i Umeå. Men kommunen räknar med att behöva sätta in extra stöd till elever som halkat efter under vårens distansundervisning.

Beskedet innebär bland annat att Umeå kommuns sommarskola kan genomföras som vanligt och inte på distans. Under sommarskolan brukar 50-60 gymnasieelever kunna få extra stöd i svenska, engelska och matte.

– Det är glädjande på alla sätt och vis, vi vågade inte hoppas på besked så snart, säger Pontus Clarin som är områdeschef för gymnasieskolan vid Umeå kommun.

Sätter in extra stöd

Kommunen har också beredskap för att kunna sätta in extra stöd till hösten för de elever som haft distansutbildning under de senaste månaderna och halkat efter.

– Det kan behövas extra åtgärder, men vi vet inte i vilken form just nu, säger Pontus Clarin.

Finns det pengar för att sätta in extra stöd?

– Det måste det finnas, det är reglerat i skollagen vilket stöd man har rätt till, säger Pontus Clarin.

Men för de elever som nu går ut gymnasiet med ofullständiga betyg sätts inget extra stöd in, de får istället vända sig till Komvux.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet