En man i 40-årsåldern döms till sex års fängelse för en rad olika brott. Bland annat för mordförsök efter att med bil ha kört på en motorcyklist. Bilden har ingenting med det aktuella fallet att göra. Foto: SVT

Rammade motorcyklist – döms till fängelse för mordförsök

Publicerad

En man i 40-årsåldern dömdes på torsdagen till sex års fängelse för en rad olika brott vid Skellefteå tingsrätt. Bland annat för mordförsök efter att med bil ha kört på en motorcyklist med avsikt att döda.

Mannen hade under en dryg månads tid skickat flera kränkande och nedsättande sms till en kvinna i Skellefteå. I några av meddelandena riktades även dödshot mot kvinnans pojkvän.

I maj i år möttes sedan mannen och pojkvännen när de båda var ute på vägarna. Den dömde mannen körde med sin bil på pojkvännen, som färdades utan hjälm på en motorcykel. Enligt tingsrätten gjorde mannen det med avsikt att döda.

Döms för fem olika brott

Skellefteå tingsrätt gör bedömningen att mannens agerande innebar livsfara för pojkvännen, även om han klarade sig undan allvarligare skador. Därför döms han nu till sex års fängelse för försök till mord, olaga förföljelse, olaga hot, grov vårdslöshet i trafik, samt ringa narkotikabrott. Han ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan och 120 000 kronor till pojkvännen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer