Polis utanför Stjärnurmakarna på Götgatan i Umeå som rånades tidigt på tisdagseftermiddagen av en gärningsperson som flydde på cykel. Foto: Marilén Karlsson / SVT

Butiksrån med skjutvapen i centrala Umeå – man flydde på cykel

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv två på tisdagseftermiddagen larmades polisen om ett rån i en butik i centrala Umeå. Enligt polisen sågs en misstänkt man lämna Götgatan på cykel och de uppmanar allmänheten att höra av sig till 112 med iakttagelser.

Enligt SVT:s reporter på plats, Marilén Karlsson, är butiken avspärrad och tekniker håller på med en brottsplatsundersökning.

– Ingen person har skadats enligt polis på plats och det ska röra sig om en man på cykel som har flytt platsen, polisen söker av de norra delarna av Umeå just nu, säger Marilén Karlsson.

Mannen gick in och slog sönder montrar

Ägaren till butiken säger till SVT att allting gick väldigt fort.

– Man backade undan, man ville ju inte vara i vägen, jag såg egentligen inte så mycket, det var över på ett par minuter, säger ägaren som är i 60-årsåldern.

Han fortsätter:

– Det känns ju inte roligt men det är bara att ånga på. Imorgon blir det stängt, är ju lite att sopa upp efteråt.

Enligt uppgifter från polisen under onsdagen så ska ett skjutvapen ha använts vid rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.