Rån mot bensinmack i Vännäs – polisen söker tips

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen rånades bensinmacken Gulf i Vännäs. En man hade använt hot och våld mot personal och på så vis tilltvingat sig en summa pengar på några tusen kronor, uppger polisen.

– I dagsläget har vi ingen skäligen misstänkt för brottet och därför behöver vi tips från allmänheten, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare.

Det var vid 21-tiden på långfredagen som polisen larmades till bensinmacken i Vännäs där ett rån precis ägt rum.

– Igårkväll så kommer en person på Gulfmacken i Vännäs och framför hotelser. Mannen håller i ett knivliknande föremål och med detta så hotar han personalen och tilltvingar sig kontanter. Hotelserna framgår som trängande fara men personalen får inga fysiska personskador. Gärningsmannen lämnar sedan butiken till fots men hur han har lämnat platsen vet vi inte, säger Mats Bruhn på polisen.

Signalement på rånaren

Personalen som arbetade på macken blev enligt Mats Bruhn chockad och skärrad men agerade trots det snabbt och korrekt. Personalen larmade polisen, som snabbt efter rånet kunde vara på plats, och den anställde har även kunnat ge ett signalement av rånaren till polisen att gå på.

Personen var alltså inte maskerad?

– Nej, gärningsmannen hade ingenting för ansiktet vid tillfället, säger Mats Bruhn på polisen.

Polisen önskar tips från allmänheten

Polisen kommer under lördagen att göra en kompletterande förhör och brottsplatsundersökning och uppmanar de som kan ha sett någonting i samband med händelsen att höra av sig till polisen på 114 14.

Vad för tips önskar ni från allmänheten?

– Ja rörelser, har de sett några personer i anslutning till macken mellan 20 till 22-tiden, eller har de hört någonting om brottet, eller sett någon bil som åkt snabbt till eller från macken. Personer eller fordon som har rört sig i området helt enkelt, säger Mats Bruhn på polisen.

”Känns för jävligt”

Johan Dahlgren är chef på macken och han är mycket ledsen över det inträffade men stolt över sin personal.

– Det här känns för jävligt, men personalen har agerat exemplariskt trots omständigheterna, säger Johan Dahlgren till SVT.

Hur kommer ni ha öppet nu under helgen?

– Vi vet inte, det är fortfarande avspärrat och polisen ska göra en brottsplatsundersökning men om vi kan ha öppet är sekundärt, det viktigaste är att alla mår bra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.