Region Västerbotten inför rekommendation om munskydd i väntrum. Foto: Elias Liljeström/SVT, Isabell Höjman/TT

Region Västerbotten inför munskydd i väntrum

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens fortsatt höga smittspridning och den höga sjukfrånvaron hos vårdpersonalen har gjort att Region Västerbotten inför rekommendation om munskydd i väntrum från och med den 8 augusti tills vidare.

Från och med den 8 augusti gäller rekommendation om munskydd för besökarna i väntrummen, rekommendationen gäller tills vidare.

– Vi inför rekommendationen därför att vi ser att det är fortsatt hög nivå av smittspridning och vi har hög sjukfrånvaro hos vårdpersonalen, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, Camilla Andersson.

Trots den fortsatt höga smittspridningen i regionen ligger antalet inläggningar på sjukhus på en stabil nivå. Men den höga sjukfrånvaron bland personalen gör att läget på länets sjukhus är ansträngd.

– Vi jobbar hela tiden med att identifiera smittspridningen. Vi inför kontinuerligt munskydd och genomför punktinsatser bland vår egen personal där vi märker av smittspridning, säger Camilla Andersson.

Om fler rekommendationer kommer införas vågar Camilla Andersson inte spekulera i:

– Vi följer ju utvecklingen och det här är den nivå vi valt att lägga oss på i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet