LiseLotte Olsson (V) har tidigare suttit i riksdagen och kandiderat till Europaparlamentsvalet. Just nu är hon regionråd i Västerbotten. Foto: Anna Bergman/SVT

Regionrådet LiseLotte Olsson (V) lämnar politiken

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartisten LiseLotte Olsson har en lång politisk karriär bakom sig, bland annat som regionråd med ansvar för jämställdhets- och jämlikhetsfrågor de senaste sju åren. Nu väljer hon att avsäga sig alla sina politiska uppdrag från och med 1 november.

I ett pressmeddelande skriver LiseLotte Olsson att ett år innan valet är en bra tid att lämna uppdragen och ge den nyvalda möjlighet att sätta sig in i arbetsuppgifterna. För Olsson väntar nu en tid med att engagera sig utanför partipolitiken.

– Jag lämnar mina uppdrag men har kvar mitt hjärta till vänster och kommer att fortsätta jobba för en jämlik, jämställd och solidarisk värld, säger hon.

Nu gruppledare har valts

Ny gruppledare för Vänsterpartiet i Region Västerbotten blir Jonas Karlberg, nuvarande ordförande i utskottet för primärvård och tandvård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer