Foto: Marilén Karlsson/SVT

Rektorn på Bräntbergsskolan i Umeå: ”Jag hoppas vi kan sluta tänka på det så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

På Bräntbergsskolan i Umeå har man enligt rektorn klarat sig bra under pandemin, men det är ändå en lättnad efter dagens besked om att barn från 12 år får vaccinera sig mot covid-19.

Helena Sundqvist är rektor på Bräntbergsskolan och berättar att de inte behövt ha distansundervisning och att det inte funnits någon klustersmitta på skolan.

Hon säger att beskedet är väldigt nytt, men att elevhälsovården kommer att bli involverad. Hur det kommer se ut på Bräntbergsskolan är ännu inte bestämt.

Hur ska ni jobba för att motverka konflikter som kan uppstå på skolan ifall vissa elever inte vill eller får vaccinera sig?

– Vi får visa acceptans och ta diskussionen helt enkelt. Jag hoppas verkligen inte att vi kommer ha ett ”vi” och ett ”dom”. Här är vi bara ett ”vi” , säger Helena Sundqvist.

I videon hör du hur hon tror att vaccinbeskedet kan komma att påverka skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.