Det är oklart vilka konsekvenserna branden får. Foto: Vakin

Reningsverk nedbrunnet – 2.000 personer drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Efter branden i reningsverket i Täfteå uppmanas de ungefär 2000 personer som bor i området att använda avloppet med försiktighet. Det är ännu oklart vilka konsekvenserna branden kommer att få.

Det kommunala reningsverket i Täfteå brann ner under lördagsmorgonen. Vakin, det kommunala vattenbolaget, är på plats för att undersöka skadorna. De boende i området uppmanas till försiktighet när det gäller att använda avloppet.

– Det går att använda som vanligt. Men vi vet inte hur allvarligt skadat avloppet kring reningsverket är. Man ska duscha, bada och använda toaletten sparsamt, säger Johan Sjödin, kommunikatör på Vakin.

Reningsverket i Täfteå var planerat att stänga 2021 och arbetet med detta skulle påbörjas under våren. Det är ännu oklart hur branden startade.

Polisen utreder hur branden har startat. En patrull har varit på platsen och gjort förhör. Polisen meddelar att det i nuläget inte finns något som tyder på att branden varit anlagd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.