Natten mot onsdag drabbades restaurangen Stay grill- och vinbar i Norsjö, för inbrott. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Restaurang drabbad av inbrott – natten innan larm skulle installeras

Uppdaterad
Publicerad

Sent under tisdagskvällen eller natten mot onsdag skedde ett inbrott på en nyöppnad restaurang i Norsjö. Det är det andra inbrottet på restaurangen på kort tid.

– Det som känns extra tråkigt är att vi beställt kamera och larmutrustning som ska installeras ikväll, säger Hakan Salgut som driver restaurangen Stay grill- och vinbar.​

Någon eller några har krossat ett fönster till restaurangen och stulit alkohol. Enligt Hakan Salgut rör det sig om två till tre flaskor sprit, två kartonger med fina viner och alkoläsk. Tjuven eller tjuvarna fick inte med sig några kontanter.

Polisen har varit på plats och hållit förhör och dokumenterat på platsen. Enligt Hakan Salgut kommer han nu se till så det sätta galler på fönstren för att bland annat undvika påhälsning av objudna gäster igen. ​​

Hur påverkas ni ekonomiskt av det här?​

– Vi får ju ta smällen eftersom två inbrott kostar pengar och vi är ju ett nytt företag så det är klart det påverkar, men vi måste jobba vidare, säger Hakan Salgut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.