Hockeyrinken stängd i väntan på besiktning: ”Sargen håller utmärkt” Foto: SVT

Rinken stängd – sargbråket fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Politiker och frivilliga monterade en hockeysarg på en isyta på Castorskolan i Bjurholm utan tillstånd. Nu har man tvingats stänga rinken i väntan på besiktning.

Sargen i Bjurholm köptes i fjol från Åsele kommun men den kom aldrig upp. Då fick tre politiker och sex frivilliga nog och byggde upp den ändå. Frågan blev hett omtvistad och tacklades av politikerna under tisdagen som beslutade att sargen trots allt skulle bli kvar under resten av säsongen.

Hockeyrinken står placerad på Castorskolan i Bjurholm och det står nu klart att man stängt rinken. Man kommer alltså inte kunna nyttja den i skolans verksamhet för tillfället.

– För tillfället avvaktar vi med att öppna den för skolans verksamhet tills vi fått den besiktigad, säger Christina Lidström (M), kommunalråd i Bjurholm.

”Måste se till skolans säkerhet”

Det är oklart när en besiktning kan äga rum men politikerna kommer arbeta för att det ska gå undan så att skolans elever ska kunna nyttja isen.

– Vi måste se till skolans säkerhet och det är för ordningens skull vi gör så här. Det ska inte behöva bli någon större grej utan så fort vi har klartecken kommer den besiktigas, säger Christina Lidström.

Socialdemokraterna har rasat mot de inblandade politikernas agerande. Oppositionsrådet Dagmar Schröder (S) sa till SVT Nyheter under tisdagen att man överväger både polisanmälan och misstroendevotering mot de inblandade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sargbygget i Bjurholm

Mer i ämnet