Foto: Josefine Holgersson

Risk för takras – ridskola stängd

Uppdaterad
Publicerad

Södra Umeå Ryttarförening, SURF, stängde under fredagen ridskolan till och med måndag. Enligt föreningen så känns det inte tillräckligt tryggt att ha ryttare och hästar i ridhuset på grund av risken för takras.

Föreningen skriver på sin hemsida att taket undersöktes under fredagen och att det då framkom att taket behöver skottas på ett annorlunda sätt. Senare under fredagskvällen valde man att stänga ridhuset. Stallet berörs inte av stägningen.

– Det är en liten risk att taket rasar, men vi sätter våra medlemmars säkerhet främst och därför stängde vi, säger Emmelie Hellgren, verksamhetschef på SURF.

På sin hemsida skriver föreningen att det inte känns ”100% tryggt att ha ryttare och hästar i ridhuset” Under måndagen kommer föreningen att få hjälp med takskottning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.