Foto: Privat/Josefine Holgersson, SVT

Robert, 20, dog av överdos – hör familjen berätta

Uppdaterad
Publicerad

Robert Kallin från Vilhelmina blev bara 20 år gammal. I söndags tog han sitt sista andetag på sjukhuset i Umeå dit han förts efter en överdos. Han är en av två som på kort tid avlidit av det polisen misstänker är överdoser av ett ännu okänt preparat.

– Läkaren berättade att han fått så omfattande skador på hjärnan att han inte skulle vakna mer, berättar Dennis Kallin, en av Roberts bröder.

Två personer i Vilhelmina har på kort tid avlidit och minst fem personer i Umeå har vårdats på sjukhus efter överdoser av ett ännu okänt preparat. Polisen misstänker att alla tagit samma preparat och ser allvarligt på situationen – i värsta fall kan det ske fler överdoser och dödsfall.

Överdoser i Västerbotten

Trots att det bara gått dagar sedan Robert Kallin gick bort anser hans familj att det är viktigt att prata om drogmissbruket. De hoppas få fler att våga prata.

Hör dem berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överdoser i Västerbotten

Mer i ämnet